На тези местни избори имахме скандал около машинното гласуване. След решение

...
На тези местни избори имахме скандал около машинното гласуване. След решение
Коментари Харесай

„Сиела Норма обвини ЦИК за умишлено забяне на подготовката на машинния вот

На тези локални избори имахме скандал към машинното гласоподаване. След решение на ЦИК в последния миг на първия тур вотът беше единствено на хартия. След решение на Върховния административен съд (ВАС) – на втория тур бяха включени и машините.

На балотажа още веднъж имаше блокирали устройства и такива, които не издават разписки. От компанията, осигуряваща машините – „ Сиела Норма “, оповестиха, че от ЦИК са поръчали несъответствуващ тип хартия.

От щаба на претендента за кмет на София Ваня Григорова, издигната от локална коалиция „ Българска социалистическа партия за България ", пък оповестиха през вчерашния ден, че ще оспорват резултатите от вота в София поради метода на засвидетелствуване на машините.

„ Толкова в детайли и подробно засвидетелствуване не съм виждал. Предишните удостоверявания бяха направени по същия метод “, разгласи проф. Иван Тодоров, акционер в „ Сиела Норма “, в ефира на bTV. „ Това го вършат всякога и това се прави съзнателно “, счита представителят на „ Сиела Норма “.

И съгласно Тодоров става въпрос за активно мероприятие срещу гласуването с машини.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР